Berita Travel
Berita Travel

Author: Adi Azudin

Seorang designer bebas (freelancer) yang impikan untuk mengembara sepanjang masa kerana kerja boleh dilakukan di mana sahaja.

Kesan Covid-19 kepada pelancongan

Industri pelancongan amat bergantung kepada pergerakan manusia untuk berfungsi. Apabila sekatan pergerakan di seluruh negara dan kebanyakan syarikat penerbangan menghentikan operasi, tiada siapa yang bergerak sekarang.

Pengalaman Memandu Socar

Socar adalah perkhidmatan perkongsian kereta yang dikendalikan secara sistematik menggunakan app, ia sangat fleksibel, mudah dan harga yang sangat berpatutan.

Pengangkutan Awam di Bangkok

Memahami sistem pengangkutan awam sesuatu tempat boleh memberikan gambaran dan serba sedikit panduan terutama sekali bagi pengembara yang baru pertama kali ke lokasi tersebut.

Pengalaman 40 Tahun Mengembara Sejak Era 70-an

Mengembara di zaman dahulu jauh bezanya dengan anak muda yang mengembara pada zaman teknologi maklumat masa kini. Pada zaman dahulu untuk mengembara perlukan kecekalan diri yang tinggi, tanpa kecekalan diri adalah mustahil untuk mengembara jauh dari tanah air tercinta ini.

Fakta Menarik Mengenai Polinesia Perancis

Polinesia Perancis merupakan salah satu negara daripada 26 buah negara yang berada di Benua Australasia. Negara-negara yang berada di Lautan Pasifik Selatan ini memiliki keindahan semulajadi pulau-pulau yang menjadi tumpuan pelancong.