Berita Travel
Berita Travel

Lokasi glamping untuk aktiviti hujung minggu

Kongsikan
Glamorous camping atau ringkasnya disebut "glamping" adalah perkhemahan berkonsep glam yang semuanya telah disediakan sempurna tanpa perlu bersusah payah.

Glamping telah diterjemahkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka sebagai Perkhemahan Mewah.

Senarai lokasi glamping di bawah tidak rugi untuk anda kunjungi kesemuanya, kami pilih lokasi yang insta worthy, cantik untuk dirakamkan sebagai kenangan.

Maklumat lanjut boleh klik Berita Travel di bawah. Semua kiriman menggunakan saluran Telegram untuk perbincangan bersama pelanggan.

Jenis Glamping

Glamping ini luas skopnya, dari khemah yurt atau rumah pokok ke kabin kayu atau karavan, kubah atau pun ada juga khemah safari. Begitulah glamping, ia adalah alternatif kepada hotel yang unik dan mampu menawarkan suasana yang istimewa dan memberi inspirasi, dengan semua kemudahan untuk percutian anda.

Melalui penginapan jenis glamping ini, kita dapat menikmati alam tanpa mengorbankan keselesaan. Dengan pelbagai jenis perkhemahan, anda pasti akan menemui sewaan percutian yang sesuai mengikut citarasa sendiri.

Lokasi Glamping

Tiarasa Escapes

Kunjungi Tiarasa Escapes bagi menenangkan fikiran dengan pemandangan indah landskap seluas 7 ekar. Hanya 45 minit memandu dari Kuala Lumpur.

The Sticks

Canopy Villa Glamping Park

Sea Horizon Resort

Dusun Bonda

Kebun Kita

Gopeng Glamping Park

Glamz

Boulder Valley Glamping

Time Capsule Retreat

Buana Kita

A’moss Farmstay

Lost World of Tambun

Tanah Aina Fahad

Caravan Serai

Kami amat berharap perkongsian ini memberi manfaat kepada pembaca. Sertai Berita Travel untuk capaian pantas di Telegram.

Adi Azudin

Seorang designer bebas (freelancer) yang impikan untuk mengembara sepanjang masa kerana kerja boleh dilakukan di mana sahaja.

Cerita lain untuk dibaca

Penafian: Beberapa pautan pada blog ini adalah pautan afiliasi. Segala pautan ini adalah tidak memberikan anda sebarang kos tambahan, saya akan mendapat peratusan yang kecil iaitu komisen jika anda membuat pembelian dan saya hanya mengesyorkan produk yang terbaik!